Jestřáb

  • výrobce: Marek Kamlar, Rodinný pivovar v Jestřebí u Zábřeha (zal. 2014)
  • výroba pro rok 2016 hlášena na: Celním úřadu pro Olomoucký kraj, Blanická 19, Olomouc
  • vyráběná piva: zatím jen svrchně kvašená pšeničná piva, časem i ležáky, ejly však určitě ne
  • způsob výroby: ze základních surovin; objem jedné várky: cca 20 litrů; stáčeno výhradně do skleněných lahví
  • počet várek za rok: zatím jenom dvě, a to jedna v létě a druhá na Vánoce

1. várka – Jestřáb aneb Klubovák V. (25. 12. 2014 – 13,5 litrů)

  • světlé svrchně kvašené pšeničné pivo, EPM 8,5 % hm., obsah alkoholu: min. 3,2 % obj., hořkost: 21 IBU

2. várka – Výstavní Jestřáb (4. 7. 2015 – 17 litrů)

  • světlé svrchně kvašené pšeničné pivo, EPM 12,5 % hm., obsah alkoholu: min. 5 % obj., hořkost: 22 IBU;
  • složení: pitná voda, pšeničný slad ze Záhlinic a ječný z Benešova (3 : 1), pastový med od Romana Studeného z Rudné u Prahy, granulované chmely Agnus a Žatecký poloraný červeňák; kvašeno svrchními kvasnicemi Mistr Sládek Wheat MS-6.

3. várka (25. 12. 2015 – 18 litrů)

  • světlé svrchně kvašené pšeničné pivo, stupňovitost: 12 % hm., obsah alk.: min. 4,5 % obj., hořkost: 20 IBU;
  • složení: pitná voda, pšeničný slad ze Záhlinic a ječný z Benešova (3 : 1), granulované chmely Harmonie a Žatecký poloraný červeňák; kvašeno směsnou kulturou svrchních kvasnic Mistr Sládek Wheat MS-6 a Safbrew WB-06.
Be Sociable, Share!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>