- výrobce: Marek Kamlar, Domácí pivovar Praha-Bubny (zal. 2012);
- výroba pro rok 2016 hlášena na: Celním úřadu pro hl. m. Prahu, Washingtonova 7, Praha 1;
- vyráběná piva: hlavně ležáky a svrchně kvašená pšeničná piva, ejly však určitě ne;
- způsob výroby: již od první várky ze základních surovin; objem jedné várky: cca 20 litrů; stáčeno výhradně do skleněných lahví.
TROCHA STATISTIKY:
Rok | Počet várek | Objem produkce [l] | Poznámka |
2012 | 1 | 12 | |
2013 | 3 | 57 | z toho 38 litrů z důvodu kontaminace rozkvašené mladiny plísní vylito do WC ![]() |
2014 | 3 | 29 | |
2015 | 9 | 152,5 | |
2016 | 3 | 61,5 |
DETAILY K JEDNOTLIVÝM VÁRKÁM:
1. várka – Klubovák III. (24. 11. 2012 – 12 litrů; hořkost: ?)
2. várka – Absolvent/ka (5. 5. 2013 – 19 litrů; hořkost: 70 IBU)
3. várka (18. 11. 2013 – 21 litrů)
- i přes maximální péči o čistotu se mi na hladině rozkvašené mladiny objevila plíseň a celá várka tak chtě nechtě putovala do záchodu
4. várka (13. 12. 2013 – 17 litrů)
- ani tentokrát jsem se kontaminaci rozkvašené mladiny plísní a následnému vylití do záchodu nevyhnul, a to jsem nádobí i lednici sanitoval ještě důkladněji než minule, takže do budoucna to vidím na změnu sanitačního prostředku či přímo nákup nějaké germicidní lampy…
5. várka (2. 11. 2014 – 6 litrů)
- polotmavé svrchně kvašené pšeničné pivo, stupňovitost: 17,5 % hm., obsah alkoholu: min. 7 % obj., hořkost: 22 IBU
6. várka (8. 11. 2014 – 8 litrů)
- světlý ležák, stupňovitost: 11 % hm., obsah alkoholu: min. 3 % obj., hořkost: 48 IBU
7. várka (16. 12. 2014 – 15 litrů)
- světlé svrchně kvašené ječné pivo, stupňovitost: 15,5 % hm., obsah alkoholu: min. 5 % obj., hořkost: 14 IBU
8. várka (28. 2. 2015 – 17,5 litrů)
- světlé svrchně kvašené pšeničné pivo s přídavkem výluhu z malin, stupňovitost: 15 % hm., obsah alkoholu: min. 6,2 % obj., hořkost: ?
9. várka – Svatební ležák (12. 4. 2015 – 18 litrů)
- světlý ležák, stupňovitost: 11 % hm., obsah alkoholu: min. 2 % obj., hořkost: 28 IBU
10. várka (18. 4. 2015 – 10 litrů)
- světlé svrchně kvašené pšeničné pivo s přídavkem výluhu z třešní, stupňovitost: 8 % hm., obsah alkoholu: min. 3,3 % obj., hořkost: 41 IBU
11. várka – Medová pšenka (17. 7. 2015 – 16 litrů)
- světlé svrchně kvašené pšeničné pivo, stupňovitost: 14 % hm., obsah alkoholu: min. 5,5 % obj., hořkost: 23 IBU;
- složení: pitná voda, pšeničný slad ze Záhlinic a ječný z Benešova (3 : 1), pastový med od Romana Studeného z Rudné u Prahy, chmel (pelety): Žatecký poloraný červeňák; pivovarské kvasnice Mistr Sládek Wheat MS-6.
12. várka – Mladík (25. 7. 2015 – 20 litrů)
- světlý ležák, stupňovitost: 12,5 % hm., obsah alkoholu: min. 4,5 % obj., hořkost: 9 IBU;
- složení: pitná voda, ječný slad z Benešova, chmel (pelety): Žatecký poloraný červeňák; pivovarské kvasnice Saflager W-34/70.
13. várka – Pohádkový ležák (20. 9. 2015 – 18 litrů)
- světlý ležák, stupňovitost: 12,5 % hm., obsah alkoholu: min. 4,5 % obj., hořkost: 35 IBU;
- složení: pitná voda, ječný slad z Benešova a mnichovský ze Záhlinic (3 : 1), granulované chmely Vital a Žatecký poloraný červeňák; pivovarské kvasnice Saflager W-34/70.
14. várka – Pohádková pšenka (10. 10. 2015 – 18 litrů)
- světlé svrchně kvašené pšeničné pivo, stupňovitost: 12 % hm., obsah alkoholu: min. 4,5 % obj., hořkost: 27 IBU;
- složení: pitná voda, pšeničný slad ze Záhlinic a ječný z Benešova (3 : 1), med od Lesů hl. m. Prahy, melta z Pardubic (žito, kořen cukrové řepy, ječmen, kořen čekanky), granulované chmely Vital a Žatecký poloraný červeňák; pivovarské kvasnice Mistr Sládek MS-6.
15. várka – Burzovní ležák (22. 11. 2015 – 18 litrů)
- světlý ležák, stupňovitost: 12,5 % hm., obsah alkoholu: min. 4,5 % obj., hořkost: 27 IBU;
- složení: pitná voda, ječný slad z Benešova, granulované chmely Vital a Žatecký poloraný červeňák; pivovarské kvasnice Saflager W-34/70.
16. várka – Co dům dal (13. 12. 2015 – 17 litrů)
- polotmavé svrchně kvašené pšeničné pivo ochucené, stupňovitost: 16 % hm., obsah alk.: 6 % obj., hořkost: 25 IBU;
- složení: pitná voda; pšeničný slad ze Záhlinic, ječný z Benešova a karamelový ze Záhlinic (73 : 18 : 9 %); výluh z malin; melta z Pardubic (žito, kořen cukrové řepy, ječmen, kořen čekanky), granulované chmely Harmonie a Žatecký poloraný červeňák; pivovarské kvasnice Safbrew Abbaye.
17. várka – Pšeničná karamelka (30. 1. 2016 – 20 litrů)
- polotmavé svrchně kvašené pšeničné pivo, stupňovitost: 10 % hm., obsah alk.: min. 2,7 % obj., hořkost: 20 IBU;
- složení: pitná voda; pšeničný slad ze Záhlinic (75 %), ječný z Benešova (13%) a karamelový ze Záhlinic (12 %); granulované chmely Harmonie a Žatecký poloraný červeňák; pivovarské kvasnice Safbrew WB-06;
- náklady na suroviny (slad, chmel, kvasnice): 6,30 Kč/0,5 l piva
18. várka (29. 2. 2016 – 17,5 litrů)
- polotmavý speciál, stupňovitost: 13 % hm., obsah alk.: min. 5 % obj., hořkost: 15 IBU;
- složení: pitná voda; ječný slad z Benešova (91%) a karamelový ze Záhlinic (9 %); granulované chmely Saaz Late a Žatecký poloraný červeňák; pivovarské kvasnice BrewMaster Pilsner Style;
- náklady na suroviny (slad, chmel): 3,30 Kč/0,5 l piva; kvasnice byly dárek od eShopu Pivovarského klubu za věrnost.
19. várka (11. 5. 2016 – 24 litrů)
- světlé svrchně kvašené pšeničné pivo, stupňovitost: 10 % hm.; obsah alk.: ? % obj., hořkost: ? IBU;
- složení: pitná voda; pšeničný slad ze Záhlinic (75 %) a ječný z Benešova (25 %); granulované chmely Saaz Late a Žatecký poloraný červeňák; pivovarské kvasnice Mangrove Jack’s M20 Bavarian Wheat.