Bubínek – pivo do třetí nohy

  • výrobce: Marek Kamlar, Domácí pivovar Praha-Bubny (zal. 2012);

Facebook_ikona

  • výroba pro rok 2016 hlášena na: Celním úřadu pro hl. m. Prahu, Washingtonova 7, Praha 1;
  • vyráběná piva: hlavně ležáky a svrchně kvašená pšeničná piva, ejly však určitě ne;
  • způsob výroby: již od první várky ze základních surovin; objem jedné várky: cca 20 litrů; stáčeno výhradně do skleněných lahví.

Bubinek_logo


TROCHA STATISTIKY:

Rok Počet várek Objem produkce [l] Poznámka
2012  1 12
2013  3 57 z toho 38 litrů z důvodu kontaminace rozkvašené mladiny plísní vylito do WC :-(
2014  3 29
2015  9 152,5
2016  3 61,5

DETAILY K JEDNOTLIVÝM VÁRKÁM:

1. várka – Klubovák III. (24. 11. 2012 – 12 litrů; hořkost: ?)

2. várka – Absolvent/ka (5. 5. 2013 – 19 litrů; hořkost: 70 IBU)

3. várka (18. 11. 2013 – 21 litrů)

  • i přes maximální péči o čistotu se mi na hladině rozkvašené mladiny objevila plíseň a celá várka tak chtě nechtě putovala do záchodu :-(

4. várka (13. 12. 2013 – 17 litrů)

  • ani tentokrát jsem se kontaminaci rozkvašené mladiny plísní a následnému vylití do záchodu nevyhnul,  a to jsem nádobí i lednici sanitoval ještě důkladněji než minule, takže do budoucna to vidím na změnu sanitačního prostředku či přímo nákup nějaké germicidní lampy…

5. várka (2. 11. 2014 – 6 litrů)

  • polotmavé svrchně kvašené pšeničné pivo, stupňovitost: 17,5 % hm., obsah alkoholu: min. 7 % obj., hořkost: 22 IBU

6. várka (8. 11. 2014 – 8 litrů)

  • světlý ležák, stupňovitost: 11 % hm., obsah alkoholu: min. 3 % obj., hořkost: 48 IBU

7. várka (16. 12. 2014 – 15 litrů)

  • světlé svrchně kvašené ječné pivo, stupňovitost: 15,5 % hm., obsah alkoholu: min. 5 % obj., hořkost: 14 IBU

8. várka (28. 2. 2015 – 17,5 litrů)

  • světlé svrchně kvašené pšeničné pivo s přídavkem výluhu z malin, stupňovitost: 15 % hm., obsah alkoholu: min. 6,2 % obj., hořkost: ?

9. várka – Svatební ležák (12. 4. 2015 – 18 litrů)

  • světlý ležák, stupňovitost: 11 % hm., obsah alkoholu: min. 2 % obj., hořkost: 28 IBU

10. várka (18. 4. 2015 – 10 litrů)

  • světlé svrchně kvašené pšeničné pivo s přídavkem výluhu z třešní, stupňovitost: 8 % hm., obsah alkoholu: min. 3,3 % obj., hořkost: 41 IBU

11. várka – Medová pšenka (17. 7. 2015 – 16 litrů)

  • světlé svrchně kvašené pšeničné pivo, stupňovitost: 14 % hm., obsah alkoholu: min. 5,5 % obj., hořkost: 23 IBU;
  • složení: pitná voda, pšeničný slad ze Záhlinic a ječný z Benešova (3 : 1), pastový med od Romana Studeného z Rudné u Prahy, chmel (pelety): Žatecký poloraný červeňák; pivovarské kvasnice Mistr Sládek Wheat MS-6.

12. várka – Mladík (25. 7. 2015 – 20 litrů)

  • světlý ležák, stupňovitost: 12,5 % hm., obsah alkoholu: min. 4,5 % obj., hořkost: 9 IBU;
  • složení: pitná voda, ječný slad z Benešova, chmel (pelety): Žatecký poloraný červeňák; pivovarské kvasnice Saflager W-34/70.

13. várka – Pohádkový ležák (20. 9. 2015 – 18 litrů)

  • světlý ležák, stupňovitost: 12,5 % hm., obsah alkoholu: min. 4,5 % obj., hořkost: 35 IBU;
  • složení: pitná voda, ječný slad z Benešova a mnichovský ze Záhlinic (3 : 1), granulované chmely Vital a Žatecký poloraný červeňák; pivovarské kvasnice Saflager W-34/70.

14. várka – Pohádková pšenka (10. 10. 2015 – 18 litrů)

  • světlé svrchně kvašené pšeničné pivo, stupňovitost: 12 % hm., obsah alkoholu: min. 4,5 % obj., hořkost: 27 IBU;
  • složení: pitná voda, pšeničný slad ze Záhlinic a ječný z Benešova (3 : 1), med od Lesů hl. m. Prahy, melta z Pardubic (žito, kořen cukrové řepy, ječmen, kořen čekanky), granulované chmely Vital a Žatecký poloraný červeňák; pivovarské kvasnice Mistr Sládek MS-6.

15. várka – Burzovní ležák (22. 11. 2015 – 18 litrů)

  • světlý ležák, stupňovitost: 12,5 % hm., obsah alkoholu: min. 4,5 % obj., hořkost: 27 IBU;
  • složení: pitná voda, ječný slad z Benešova, granulované chmely Vital a Žatecký poloraný červeňák; pivovarské kvasnice Saflager W-34/70.

16. várka – Co dům dal (13. 12. 2015 – 17 litrů)

  • polotmavé svrchně kvašené pšeničné pivo ochucené, stupňovitost: 16 % hm., obsah alk.: 6 % obj., hořkost: 25 IBU;
  • složení: pitná voda; pšeničný slad ze Záhlinic, ječný z Benešova a karamelový ze Záhlinic (73 : 18 : 9 %); výluh z malin; melta z Pardubic (žito, kořen cukrové řepy, ječmen, kořen čekanky), granulované chmely Harmonie a Žatecký poloraný červeňák; pivovarské kvasnice Safbrew Abbaye.

17. várka – Pšeničná karamelka (30. 1. 2016 – 20 litrů)

  • polotmavé svrchně kvašené pšeničné pivo, stupňovitost: 10 % hm., obsah alk.: min. 2,7 % obj., hořkost: 20 IBU;
  • složení: pitná voda; pšeničný slad ze Záhlinic (75 %), ječný z Benešova (13%) a karamelový ze Záhlinic (12 %); granulované chmely Harmonie a Žatecký poloraný červeňák; pivovarské kvasnice Safbrew WB-06;
  • náklady na suroviny (slad, chmel, kvasnice): 6,30 Kč/0,5 l piva

18. várka  (29. 2. 2016 – 17,5 litrů)

  • polotmavý speciál, stupňovitost: 13 % hm., obsah alk.: min. 5 % obj., hořkost: 15 IBU;
  • složení: pitná voda; ječný slad z Benešova (91%) a karamelový ze Záhlinic (9 %); granulované chmely Saaz Late a Žatecký poloraný červeňák; pivovarské kvasnice BrewMaster Pilsner Style;
  • náklady na suroviny (slad, chmel): 3,30 Kč/0,5 l piva; kvasnice byly dárek od eShopu Pivovarského klubu za věrnost.

19. várka (11. 5. 2016 – 24 litrů)

  • světlé svrchně kvašené pšeničné pivo, stupňovitost: 10 % hm.; obsah alk.: ? % obj., hořkost: ? IBU;
  • složení: pitná voda; pšeničný slad ze Záhlinic (75 %) a ječný z Benešova (25 %); granulované chmely Saaz Late a Žatecký poloraný červeňák; pivovarské kvasnice Mangrove Jack’s M20 Bavarian Wheat.
Be Sociable, Share!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>